23 поради від шеф-кухарів, які зроблять прості страви шедевром.

1. Якщо ви хочете, щоб рис вийшов білосніжним,
при варінні додайте трохи оцту.
2. Щоб надати пікантну часникову нотку усій
страві, натріть зубчиком часнику тарілку, а потім викладайте на неї салат або
гарнір.
3. Новий смак маринаду для м'яса дасть темне
пиво або суміш світлого пива з соєвим соусом, сіллю і перцем за смаком. Пиво
можна додавати також в тушковані овочі, у тому числі воно додасть особливий
смак та запах вареній картоплі.
4. Печінку потрібно солити тільки в кінці,
інакше вона стане жорсткою.
5. Щоб верх пирога не пригорів, прикрийте його
змоченим папером.
6. Якщо кинути в бульйон шматочок льоду і
довести до кипіння бульйон буде більш прозорим.
7. Щоб акуратно нарізати круто зварене яйце, змочіть лезо ножа холодною водою: жовток не буде кришитися.
8. При варінні квасоля не потемніє, якщо
варити її не закриваючи каструлю кришкою.
9. Фарш буде ароматнішим і смачнішим, якщо
додати в нього частину сирої цибулі, частину підсмаженої цибулі і дрібно
натертої сирої картоплі.
10. Використовуйте лимонний сік в стравах, щоб
частково замінити сіль. Це корисно для регулювання тиску. У підсумку ви не
пересолите страву, а цитрусовий присмаку надасть їй вишуканий аромат.
11. Баклажан не буде гірчити, якщо перед
приготуванням ви наріжете його на шматочки, посолете і дасте трохи пустити сік.
Після цього промийте баклажани в холодній воді.
12. Мигдаль легко очиститься від шкірки, якщо
спочатку ви кинете його в окроп на 5 хвилин, а потім занурите в холодну воду.
13. Сметана набагато краще зіб'ється в крем,
якщо додати в неї трохи яєчного білка.
14. Якщо додати у мелену каву дрібку солі, то
напій буде у багато разів смачніший!
15. Щоб м'ясо, запечене в духовці, набуло
рум'яної скоринки, змастіть його зверху гранатовим соком і медом, розведеним
сухим вином, коньяком або водою.
16. Якщо ви занадто довго варили м'ясо,
наріжте його тонкими скибочками, викладіть на тарілку, посипте цибулею та
помідорами і додайте трохи рослинної олії, лимонного соку і оцту. Незабаром
м'ясо знову стане соковитим.
17. Замість панірувальних сухарів
використовуйте мелені горіхи.
18. Тільки-но приготоване м'ясо не поспішайте
відразу подавати на стіл. Нехай воно трохи охолоне і розкриє свій смак.
19. Вінегрет буде смачніший, якщо ви додасте в
нього столову ложку молока і чайну ложку цукру.
20. Яблука в шарлотці не опустяться на дно
форми, якщо обваляти їх перед приготуванням в борошні.
21. Перед тим як зняти суп з вогню, додайте в
нього трохи свіжого соку капусти, моркви або помідорів. Це посилить смак і збагатить
вашу страву вітамінами.
22. Ваніль — чудова спеція для додання
пікантної нотки овочевим салатам.
23. Є багато способів врятувати пересолений
суп. Зокрема, можна занурити в нього марлю з невеликою кількістю крупи і
проварити: каша вбере в себе надлишок солі.
Комментариев нет:
Отправить комментарий